Het is vandaag 8 maart, Internationale Dag van de Vrouw

8 March 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 08 maart 2019 – Het is vandaag 8 maart, Internationale Dag van de Vrouw. De dag staat in het teken van solidariteit voor vrouwen wereldwijd. 8 maart, is door de Verenigde Naties sinds 1978 officieel uitgeroepen tot Internationale Vrouwendag.

Deze dag kan beschouwd worden als een erkenning van de lange strijd van vrouwen, voor hun rechten op verschillende gebieden.

Het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Tegenwoordig zijn er tal van vrouwen die behalve het bekleden van topfuncties, ook nog de zogeheten mannen beroepen en verschillende takken van topsport uitoefenen. Ook in de politiek is de bijdrage van de vrouw niet meer weg te denken. Daarom mogen vrouwen trots zijn dat hun positie aanzienlijk verbeterd is ten opzichte van voorgaande jaren. We kunnen met zijn allen wel eens zijn dat de vrouw anno 2019 enorm vooruit is gegaan op verschillende gebieden.

Vrouwen hebben tot nu toe heel veel bereikt, maar helaas zijn er in onze wereld nog steeds grote groepen vrouwen die dagelijks onrecht worden aangedaan door discriminatie en geweld.

We hoeven niet eens over onze grenzen heen te kijken om ons te realiseren dat anno 2019 vrouwen nog steeds een mindere waardering krijgen binnen bedrijven. Ook door de ongelijke positie in het gezin ten opzichte van de man worden vrouwen bloot gesteld aan allerlei vormen van geweld.

Schrijnende vormen van huiselijk geweld waarbij vrouwen het zelfs met de dood moeten bekopen zijn geen uitzondering meer. Wij van de politieke partij SDU, waarvan het bestuur voor 80 procent uit vrouwen bestaat, wensen de vrouwen niet alleen te feliciteren met deze dag maar ook nog

te ondersteunen in hun oprechte strijd voor een gelijke behandeling binnen onze samenleving, dwars door alle lagen van de bevolking, ongeacht ras/ kleur of positie.

Met deze boodschap op de Internationale Vrouwendag willen wij u, mannen en vrouwen van Suriname, daarom oproepen gezamenlijk op te trekken en eensgezind een eind te maken aan elke vorm van onrecht en geweld tegen vrouwen.

Want elke samenleving die haar vrouwen niet kan beschermen, die haar vrouwen niet koestert, is gedoemd tot verval.

Het kan anders!!!

-BRON: SDU MEDIA TEAM-