Minister Getrouw ontvangt 300 tactical boots van de Chinese ambassade

5 March 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 05 maart 2019 – De Chinese ambassadeur Liu Quan heeft 300 tactische boots geschonken aan het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) ten behoeve van de leden van het Korps Politie Suriname (KPS). Minister Stuart Getrouw nam op donderdag 28 februari 2019 symbolisch een van de boots uit handen van de Chinese ambassadeur. De overhandiging vond op het ministerie van JusPol plaats.

De minister geeft aan dat het schoeisel specifiek zijn gedoneerd voor de speciale eenheden van de politie. Deze tactical boots zijn veiligheidsschoenen die de politie-eenheden moet ondersteunen in elke situatie op het werk. Het zijn internationale schoenen die door de politie, militairen, penitentiaire en veiligheidsambtenaren gebruikt worden. Deze schenking vloeit voort uit de samenwerking tussen China en Suriname. Suriname is al lang bekend met dergelijke veiligheidsschoenen bij de gewapende machten.

Ambassadeur Quan liet weten dat China Suriname graag wil helpen om de gewapende diensten te ondersteunen. Hij bedankte de minister voor zijn ondersteuning en assistentie aan de Chinese ambassade bij tal van projecten. China gaat voor behoud van de goede relatie en samenwerking op het gebied van veiligheid. De Chinese ambassadeur noemde daarbij het Safe City project. Minister Getrouw en ambassadeur Liu Quan zijn de mening toegedaan om in een later stadium na te gaan hoe meer invulling te geven aan de samenwerkingsrelatie.

-BRON: KORPS POLITIE SURINAME-