Vrouw (21) uit Nijmegen opgepakt na mogelijk bedreiging Thierry Baudet

26 March 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 26 maart 2019 – De politie heeft maandag een 21-jarige vrouw uit Nijmegen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een aan Thierry Baudet gerichte doodsbedreiging. Bij een demonstratie in Amsterdam uitte een betoger doodsbedreigingen aan het adres van de fractievoorzitter van Forum voor Democratie.

Dit weekend doken er beelden op van een onherkenbare demonstrant die zingt “als je Thierry dood wilt schieten, zeg dan paf.”

Eerder werd al bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) de uitspraak onderzoekt op strafbaarheid. Meerdere politici waren niet te spreken over wat er gezegd wordt door de vrouw in het filmpje.

“Alle politici moeten in veiligheid en vrijheid hun werk kunnen doen. Democratie is geen gemakkelijk, maar wel een rijk bezit. Dat moeten we met z’n allen beschermen”, meldde premier Mark Rutte eerder op maandag.

Een andere opmerking gericht aan de FVD-leider werd vorige week ook al besproken bij het Openbaar Ministerie (OM). Een medewerker van de Universiteit Utrecht had onder een Facebook-bericht van FVD “Volkert waar ben je” geplaatst, waarmee hij dus verwees naar de moordenaar van Pim Fortuyn.

-Bron:nu.nl-