Woning voor behoeftig gezin Peiter

18 March 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 18 maart 2019 – Het symbolisch startsein is gegeven voor de bouw van een tweekamerwoning op plantage Overtoom, in het district Para, voor het gezin Peiter. Dit vond op donderdag 14 maart 2019 plaats. Aan het hoofd van dit éénouder gezin staat een moeder met een fysieke beperking, die zonder inkomen, samen met haar drie minderjarige kinderen in mensonterende leefomstandigheden verkeert. Districtscommissaris Armand Jurel van Para heeft als blijk van ondersteuning, de eerste steen gelegd voor de bouw van de woning.

Mevrouw Peiter die slecht ter been is en hierdoor niet werkt, woont samen met haar drie zonen van zes, vier en drie jaar, in een kamer zonder bad en toilet, die

zij huurt van een familielid. Er is geen watertappunt, waardoor haar jongens dagelijks een eindje moeten lopen om water te halen. Het lukt haar niet om de huur en stroom te betalen, respectievelijk SRD 500,- en SRD 50,- per maand.

Stichting 1 voor 12 nam het initiatief om een woning te bouwen voor dit gezin en de bestuursdienst van Para ondersteund dit sociaal project met arbeidskracht en materiaal. Voorafgaand aan de bouw, heeft het commissariaat het terrein ontbost, bouw klaar gemaakt en een betonnen inrit aangelegd. Volgens planning moet de woning binnen drie weken sleutel klaar opgeleverd worden. Actoren uit publieke- en private sector werken samen om dit doel te bereiken.

-Bron: Burger informatie Centrum Para-