Caribbean Development Bank doet consultatie in Suriname

7 April 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 06 april 2019 – De Caribbean Development Bank wil een effectiever leningen- en ondersteuningsbeleid naar jongeren organisaties voeren. In dit kader is er in de periode 1- 3 april een delegatie afgereisd naar Suriname onder leiding van Charles Henry, die ondersteunt wordt door Tiffany Daniels- Bailey en Teocah Dove. Het hoofddoel van de missie is om de bank te helpen jeugdbeleid te ontwikkelen.

De consultant heeft bij zijn aankomst een bezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, om het doel van zijn bezoek met haar te bespreken. Het ministerie heeft haar ondersteuning verleend door te faciliteren voor de consultatie gesprekken.
De geïdentificeerde organisaties hebben vooraf een online survey ontvangen die mede ervoor zal moeten zorgen dat de relevante informatie verkregen wordt. Bij de consultatie ronde zijn onder andere aan de orde gekomen wat de grootste uitdagingen zijn en de mogelijkheden en aanbevelingen om het werk naar behoren uit te voeren. De bank wilt hierbij een duidelijk beeld over hoe zij haar leningen kan aanbieden en waar zij mogelijk haar ondersteuning kan geven. De consultant heeft uitdrukkelijk aangegeven dat het niet de bedoeling is dat de ontwikkelingsbank de plek van de overheid wil innemen, maar dat zij slechts haar hulp op effectieve wijze wil verlenen.

De consultant heeft de afgelopen 3 dagen gesprekken gevoerd met verschillende stakeholders. De stakeholders die geconsulteerd zijn, zijn onder andere organisaties die zich bezig houden met jongeren in Information Communications Technology (ICT), Lesbian Gay Bisexual and Transgender, inheemsen jongeren organisaties, jongeren met een beperking, risico jongeren, vroege schoolverlaters, jongeren ontwikkeling en meer. Ook het Nationaal Jeugdparlement (NJP) werd geconsulteerd. Behalve Suriname doet de consultant de Britisch Virgin Islands, St. Kitts and Nevis en Belize aan. In april moet er een eerste draft van de consultatie ronde af zijn.

-NII-