FIRST Diagnose workshop voedsel- en voedingszekerheid

12 April 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 12 april 2019 – Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) organiseert in samenwerking met de voedselorganisatie FAO, de stakeholder validatie workshop ‘Country Diagnostic on Food & Nutrition Security in Suriname’. De workshop wordt vandaag gehouden, vrijdag 12 april 2019 in de Ballroom van Hotel Torarica. Deze workshop maakt deel uit van het mondiale programma van de FAO/EU, genaamd Food and Nutrition Security Impact, Resilience, Sustainability and Transformation” (FIRST). Dit programma ondersteunt bij de ontwikkeling en uitvoering van de nationale Food & Nutrition Securtiy (FNS) agenda van nationale partners in 32 landen.

FIRST heeft betrekking op voedsel- en voedingszekerheid, van productie tot consumptie. Het omvat aspecten als toegang tot gezond en betaalbaar voedsel, voedselveiligheid en voedingsonderwijs op korte en lange termijn. In 2015 stelde de Surinaamse regering samen met de FAO het beleidsplan op voor duurzame verbetering van de FNS. Met financiering van de Europese Unie is sinds eind 2017 aanzet gegeven voor de uitvoering van FIRST FNS-Suriname. Dit wordt gedaan in samenwerking met de FAO, waarbij het ministerie van LVV als katalysator fungeert.

Tijdens de workshop zullen de conclusies van de diagnose van FNS in Suriname worden gepresenteerd. Het resultaat van de discussies zal opgenomen worden in de finale versie van het FNS-Country Diagnostic rapport in Suriname en dient als input bij discussies over de richting van het nieuwe EU 5-jarig programma. De deelnemers zijn personen uit onder andere de overheidssector, private sector, instituten, gemeenschapsorganisaties, NGO’s, VN en andere partners.

-Bron: Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij-