Herstelwerkzaamheden verbindingswegen verlopen volgens schema

25 April 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 24 april 2019 – De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het door de aannemer Kuldipsing Infra N.V. ingeleverde tijdschema. “Wij zijn tot nu toe op schema”, zegt Bryan Blinker, Senior Technisch medewerker van de Sectie Planning, Voorbereiding en Begeleiding van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie. Het gaat om onder andere de Eridoristraat, Fefistonstraat, Kokostraat, Atletiekstraat, Lamachestraat en Irma Altenbergweg.

De volgende wegen zijn in afrondende fase: Irma Altenbergstraat, Atletiekstraat en de Lamachestraat. De overige wegen zijn in de fase van het aanleggen van de riolering. Enkele wegen die hier niet vermeld staan, zijn in de ontwerpfase. Bij aanhoudende regen kunnen de werkzaamheden mogelijk stagnatie ondervinden.

Het project is opgedeeld in drie districten: Paramaribo, Wanica en Para met een totaaloppervlakte van 195000 m². In het project is opgenomen de afwatering van de wegen en waar nodig de ontwatering van het gebied (te Latour), zegt de technisch medewerker. Vooralsnog is binnen dit project de bestrating van de marktplaats te Domburg volledig opgeleverd. Het project heeft als einddatum oktober 2020.

Vrijwel alle wegen in dit project worden opgepakt, omdat ze decennialang in slechte staat verkeerden . “De ene minder, de ander meer. Hoofdzaak, aanpak is nodig gezien de functie van de wegen”, aldus de medewerker. Het onderhoud van zandwegen vereist een intensievere aanpak en is een grote financiële last.

De slechte toestanden waarin wegen te Latour aangetroffen zijn, hebben te maken met de afwatering in het gebied. Het is noodzakelijk om hiermee rekening te houden bij de herstelwerkzaamheden, ter garantie van een goede waterhuishouding in dit gebied.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut