PTC levert meer dan 60 afgestudeerden af

9 April 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 09 april 2019 – Het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft weer bachelor- en masterstudenten afgeleverd aan de samenleving wat een mijlpaal is voor het instituut. In totaal zijn er onlangs 65 studenten afgestudeerd, waarvan vijf van de geslaagden eerder hun diploma’s hebben ontvangen, omdat zij hun studie elders zoals in het buitenland zullen vervolgen. Van de 60 afgestudeerden die later hun diploma hebben ontvangen zijn 58 bachelor- en 2 masterstudenten.

Volgens Robby Holband, directeur Polytechnic College Suriname, wordt het curriculum door middel van een dacum-methode ontwikkeld. “Het betreft een specifieke methode om curriculum binnen het competentieonderwijs te ontwikkelen, waarbij in eerste instantie een profiel wordt beschreven in samenspraak met het werkveld. Bij elke stap wordt de sector steeds gevraagd om te valideren. De validatie dient al bij het profiel plaats te vinden om na te gaan, als hetgeen in het profiel staat daadwerkelijk is vertaald naar het curriculum. Om de twee jaren vinden er evaluaties plaats met het beroepenveld, zegt de directeur, zodat men kan nagaan of de zaken nog valide zijn om door te gaan.

Studenten die bijvoorbeeld International Agri-business Management hebben gestudeerd, maar niet voldoen aan de vraag van het veld, omdat zij op zoek zijn naar marketeers die het product moeten kunnen verkopen, die bekend zijn met de nationale, regionale en internationale regelgeving. Dit houdt in dat de winst van producten meteen moet kunnen worden berekend, voordat het op de markt komt. Het programma is daarom helemaal aangepast. Dit jaar zal een nieuwe groep studenten worden aangetrokken voor deze specifieke opleiding voor de agrarische sector.

-Bron: Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur-