Studenten genieten van deelname Telesur en Fernandes aan derde Business Dey

8 April 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 8 april 2019 – Afgelopen week organiseerde Surinamese Students Abroad voor de derde maal de SSA Business Dey voor Surinaamse studenten in Nederland. Uit verschillende steden kwamen Surinaamse studenten bijeen om actief deel te nemen aan de case studies die waren opgesteld in samenwerking met Telesur, Fernandes, partnerorganisatie Surinaamse Beta Studenten Delft (SUBEST Delft) en medische professionals.
De keynote speech werd gehouden door ondernemer en Honours docent Glenn Weisz Jr., die met zijn achtergrond als civiel technisch ingenieur meerdere bedrijven heeft opgezet gericht op leiderschapsontwikkeling. Met de start-up CareerCabs wil Weisz studenten helpen gerichte keuzes te maken wanneer het op hun carriĆØre aankomt.

In samenwerking met Telesur hebben SSA en SUBEST een technische case uitgewerkt die de studenten uitdaagde oplossingen te bedenken voor de kwestie van mobiel bereik in het binnenland van Suriname. Telesur CTO Doric Ramlakhan, die de case persoonlijk leidde, zegt dat deelname van het bedrijf belangrijk was om nieuwe ontwikkelingen en inzichten mee te nemen in de projecten. ā€œDe studenten hebben heel wat creatieve oplossingen aangedragen. Enkele concrete die wij per direct kunnen meenemen zijn het gebruik van ander soort batterij bij zonnevelden alsook het gebruiken van Green walls om onze centrales koel te houden in het binnenlandā€.
In een business case stelde Fernandes Brand Manager Marleen Metselaar de vraag ā€œHoe vergroot je het marktaandeel van een Surinaams product op de Nederlandse markt?ā€ Fernandes, die met haar softdrinks ook in Nederland zeer populair is, zorgde met deze case ervoor dat de studenten zich van hun creatieve zijde lieten zien door in korte tijd marketingstrategieĆ«n te bedenken en te pitchen.

Ook studenten in de medische sector werden aan het denken gezet, in een case gericht op de belangrijkste doodsoorzaak in Suriname; hart- en vaatziekten. De psychiater, Vincent Artist, en de reumatoloog Sylvana Kadir, hebben beiden werkervaring in zowel Suriname als Nederland en konden hun ervaringen delen over o.a. patiƫntenzorg en (acute) behandeling bij hart- en vaatziekten, waarbij de leeromgeving van de studenten in Nederland werd vergeleken met de actuele situatie in Suriname. Ook de preventie en nazorg bij hart- en vaatziekten werd besproken, waarbij de focus werd gelegd op culturele en genetische aspecten.
De avond werd afgesloten met de conclusie: ā€œSuccesvol zakendoen zonder verlies van jouw Surinaamse identiteit is overal ter wereld mogelijkā€.
Surinamese Students Abroad bestaat reeds 6 jaar en zet zich in om studenten te verenigen, leiderschapsvaardigheden bij te brengen en een netwerk te laten opbouwen welke buiten de grenzen van Nederland en Suriname reiken.
-SSA-