Wereldreizigers brengen bezoek aan minister Tsang

27 April 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 26 april 2019 – De wereldreiziger Chen Yong uit Beijing, die met zijn auto de wereld rondreist, heeft Suriname als 83ste land aangedaan. In 2014 is Chen Young begonnen om via Alaska, Europa, Africa en Azië met zijn auto aan te doen en vanaf augustus 2018 is hij gestart met de America’s.

Op donderdag 25 april 2019 heeft deze wereldreiziger een bezoek gebracht aan minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme. Het is gebruikelijk dat in elk land waar Chen Yong komt, een verklaring in zijn dagboek wordt getekend als bewijs van zijn aankomst in het land. Zo had minister Tsang ook het genoegen om de verklaring in het Nederlands op te tekenen, naar de wens van deze reiziger.
Na Suriname zal Chen Young doorreizen naar Frans-Guyana en Brazilië. Vermeldenswaard is dat hij zijn voertuig gebruikt om te kamperen. Het bezoek van Chen Yong is als navolging van het bezoek van Juli Hirata uit Alaska, die in haar eentje al fietsend een wereldreis maakt door de Extremes of the Americas. Ze was kortgeleden in Suriname om te fietsen op Bakkie, Commewijne en bracht op 12 april 2019 een bezoek aan de minister.

-Ministerie van Handel Industrie en Toerisme-