Constructieprocedure aanleg masten voldoet aan standaarden

6 May 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 06 mei 2019 – De transformatormast die op 1 mei rond 15:00uur terecht kwam op een voorbijrijdend voertuig aan de Nieuw Weergevondenweg is dezelfde middag volledig hersteld door technici van de N.V.Energiebedrijven Suriname (EBS). Ook de aangrenzende masten die schuin stonden als gevolg van de trekkracht van de gevallen mast zijn recht gezet en het geheel netwerk is gecontroleerd en waar nodig gefatsoeneerd. Ook de elektriciteitsvoorziening naar de omgeving is dezelfde dag genormaliseerd. Voor de transformatormast is er een extra ondersteuning geplaatst aangezien de grond nogal onstabiel is rondom deze mast.

De mast kwam na een hevige regenbui en flinke windstoten te vallen en heeft flinke schade toegebracht aan de auto van een weggebruiker. Met de benadeelde heeft de EBS reeds afspraken gemaakt in verband met de schadecompensatie van dit incident.

Vanmorgen is de leiding van het bedrijf wederom ter plekke geweest om met de nettenbouwers van de EBS de nacontrole te doen.

De EBS geeft nogmaals de verzekering aan de gemeenschap dat de constructie procedure voor de aanleg van masten voldoet aan de standaarden.

Desalniettemin doet zij op de gemeenschap een beroep om bij het waarnemen van ongeregeldheden deze door te geven aan de EBS via de hulplijn 175 zodat de EBS op tijd en adeqaat kan reageren.

-Bron: EBS-