‘Nieuwe iPhone kan beter binnen gebouwen navigeren’

6 May 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 06 mei 2019 – De nieuwe iPhone zal beter in staat zijn om binnen gebouwen een accuraat gps-signaal te krijgen om mee te navigeren. Dat blijkt uit informatie in handen van Apple-analist Ming-chi Kuo.

Apple zou overstappen op een nieuwe antennetechnologie voor de iPhone. Op het moment gebruikt de techgigant nog liquid crystal polymer-antenne, maar in de nieuwe iPhone wordt gekozen voor een aangepaste PI-antenne.

De nieuwe antennetechnologie zou bepaalde storingsproblemen moeten oplossen, waardoor de iPhone een beter signaal krijgt bij bepaalde signalen op een hogere frequentie.

In de praktijk moet de nieuwe technologie ervoor zorgen dat een gps-signaal tijdens het navigeren makkelijker binnen gebouwen ontvangen kan worden. Hierdoor worden locaties beter in beeld gebracht.

Het is nog de vraag of Apple de verbeterde technologie zal inzetten om navigatiedata voor binnen grote gebouwen toe te voegen aan Apple Maps.

Apple zal de nieuwe iPhones naar verwachting in september 2019 aankondigen. Achterop de toestellen zouden drie camera’s zitten. Er zouden net als afgelopen jaar drie modellen op de planning staan. Apple heeft nog niet op de geruchten gereageerd.

-Bron: nu.nl-