OS Dijkveld winnaar “Handenwassen Scholenwedstrijd”

11 May 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 11 mei 2019 – De OS Dijkveld is op vrijdag 10 mei 2019 de winnaar geworden van de handenwassen scholenwedstrijd. Op de tweede plaats eindigde de Nabawischool, terwijl de St. Ignatiusschool de derde plek heeft weten te bezetten.
De deelnemende scholen hebben op sfeervolle wijze in zang, dans en/of toneel uitgebeeld waarom handen wassen zo belangrijk is voor de gezondheid. De O.S. Dijkveld had het vorig jaar de scholenwedstrijd ook al gewonnen en heeft haar kampioenstitel dus weten te prolongeren. Zij kreeg als grote winnaar opnieuw de kampioenswisseltrofee uitgereikt. Leerlingen en leerkrachten van alle winnende scholen ontvingen onder meer een medaille en de scholen krijgen naar hun plek op de winnaarslijst ook handhygienesystemen en/of refills.

Bijzondere bijdragen kwamen van de Kennedyschool voor leerlingen met een gehoorbeperking en de Louis Brailleschool voor blinde en slechtziende kinderen. Vanwege de inclusiviteitsgedachte heeft de organisatie gemeend om deze bijzondere scholen ook te betrekken voor de vierde editie van het scholentoernooi. Van het management van Clevia Park, waar het evenement werd gehouden, kregen beide scholen een uitnodiging om een zondag te komen ontbijten op het park en te genieten van alle activiteiten, waaronder hengelen, paardrijden, treintje rijden, knutselen en schminken.

Het scholentoernooi maakt deel uit van het handenwassenprogramma en wordt jaarlijks georganiseerd door Intermed Caribe in samenwerking met haar partners BOG, RGD, de districtscommissariaten Noord-Oost en Zuid-West. Zij worden hierin ten volle ondersteund door voedseltechnoloog Ricky Stutgard.
-Intermed Bedrijvengroep-