UNDP versterkt afdeling waterloopkundige dienst met een boot

7 May 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 07 mei 2019 – De United Nations Development Programme (UNDP) is de Waterloopkundige dienst van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie, tegemoetgekomen met een boot met nodige attributen. Deze zullen bij de verschillende onderzoekingen van de afdeling ingezet worden. De ceremoniële overhandiging werd gedaan door Alexis Armstrong vertegenwoordiger van de UNDP aan de minister van Openbare Werken Transport & Communicatie, Patrick Pengel.
Armand Amatali, hoofd van de afdeling Waterloopkundige dienst, is ingenomen met de komst van deze boot. Het doel van de afdeling is het beheersen, benutten en het beschermen van de wateren in Suriname. “We verzamelen gegevens op het gebied van wateronderzoekingen. Nu beschikt de afdeling over een extra boot die heel goed ingezet zal worden. Nu zijn het er twee wat veel voordelen voor de afdeling en het werk met zich zal mee nemen. “
Volgens minister Pengel, zal deze aluminiumboot worden gebruikt voor het verzamelen en digitaliseren van hydrologische metingen van de afdeling Waterloopkundige dienst. De bewindsman gaf aan dat de afdeling met de komst van deze boot nu beter in staat zal zijn dit te doen omdat de afdeling maar over 1 boot beschikte. Men kan nu meer gebieden aandoen voor de uit te voeren werkzaamheden. Het gaat onder andere om metingen die allemaal te maken hebben met waterstanden, snelheden waarmee de wateren stijgen en of dalen en ook de kwaliteit van het water.
-Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie-