Caraïbische meeting in Suriname aangaande pesticidebeleid succesvol afgesloten

15 June 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 15 juni 2019 – De 4de vergadering van de projectstuurgroep (PSC) van het project ÔÇťDisposal of Obsete Pesticides Including POPS, Promotion of Alternatives and Strengthening Pesticides Management in the CaribbeanÔÇŁ is afgesloten. Dit vond plaats in hotel Krasnapolsky op vrijdag 14 juni 2019.
Voorafgaand aan deze vergadering was de 23ste bijeenkomst van de Coordinating Group of Pesticides Control Boards of the Caribbean, CGPC. Van 10-12 juni 2019 faciliteerde het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij de bijeenkomst van 15 kernleden van de CGPC, allen afkomstig uit het Caraïbisch gebied. Suriname maakt ook deel uit van de CPGC en is voor een jaar fungerend voorzitter in de periode juni 2019 tot juni 2020. Het belangrijkste doel van het CPGC is de regionale harmonisatie van bestrijdings- en beheersmiddelen.
Tijdens de vergadering van het PSC waren de evaluatie verslagen over het project, dat loopt tot december 2020 en de uitvoering hiervan (budget en werkplan), de belangrijkste gespreksonderwerpen. De nadruk werd gelegd op het wegwerken van opgelopen achterstanden en andere minpunten. Er is een tijdschema opgezet waarbij verantwoordelijken voor de verschillende componenten aangaande pesticide management zijn aangewezen.

-MINISTERIE VAN LANDBOUW VEETEELT EN VISSERIJ-