In innovatie bestaat geen concurrentie

6 June 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 06 juni 2019 – In het steeds innovatief concept binnen zakendoen bestaat concurrentie niet. Priscilla Moehamad, Business Development Manager van het Nirvana Business hotel heeft dit gepresenteerd aan het publiek tijdens de tweede Meet & Mingle in mei. Binnen het vernieuwd concept werden vier (4) ondernemers met elkaar verbonden door de gedachte van Balance in Business & Lifestyle aan het publiek te brengen.

Geen concurrentie

Charmenne Thijssen zat aan tafel met Priscilla te praten over hun business concept dat veel op elkaar leek. Het enige verschil is dat de één (1) een ruimte biedt en de ander een ruimte per tijd indeelt. Ook is de ander gericht op begeleiding van ondernemers. In een lekker luchtig gesprek aan de tafel met een flesje wijn om te delen, waar de dames beide dol op zijn, bespreken ze elkaars businesses en hoe ze samen kunnen werken. Het is van belang een doelgroep te accomoderen, een geschikte locatie te hebben met ruime parkeergelegenheid, en de service die je biedt, zegt Charmenne van B-@vised advisory & recruitement agency. Wanneer je als mogelijke concurrenten elkaars concept kent, is er mogelijkheid tot samenwerken. ‘Het kan zijn dat mijn cliënten direct een beschikbare ruimte nodig hebben, hierin kan Charmenne op inspelen’, zegt Priscilla die geen vorm van enkel concurrentie ziet.

Balance in Business & Lifestyle

Het thema van de tweede Meet & Mingle is om de aanwezigen te laten beseffen dat alles met hen in verbinding staat. Leiderschap begint bij jezelf, zegt Peter Meye, Business & Life coach bij Value Leverage. Hij heeft middels enkele Universele Wetten kunnen aantonen dat deze vanuit één en dezelfde bron komen en te herkennen is in het dagelijks leven. Deze wetten zijn toepasbaar op leiderschap. Eén van de wetten is de wet van de hefboom. Deze wet draagt kwaliteit uit. Het heeft te maken met besluiten die op zowel korte als lange termijn van invloed zijn. Om de vruchten te kunnen plukken kan een besluit op korte termijn pijn doen, en op lang termijn meer goed doen dan kwaad. Bij de wet van zelfliefde, begint de liefde van binnen en dat straalt naar buiten toe. ‘Een persoon kan zichzelf geen leider noemen wanneer hij zichzelf niet eerst kan leiden.’ Peter heeft met zijn inzichten over leiderschap het publiek weten te triggeren om na te denken over zichzelf en hoe ze staan tegenover het leven. ‘Taal is één van de eerste dingen die je kan horen en aanvoelen hoe een persoon over zichzelf denkt.’ Arseño Brand-Flu, pranic healer gaat dan dieper in de materie om onze denken om te zetten in wat we letterlijk kunnen voelen. Er is een ander Universele Wet; de wet van focus. Datgene waar men zijn volledige aandacht op richt, groeit. Dit kunnen positieve zowel negatieve vibraties zijn. Hij vroeg aan het publiek om aan hun linkerhand iets onaardigs over zichzelf te zeggen en te ervaren wat dat deed met hun linkerarm. Hetzelfde deden ze wanneer ze iets aardigs zeggen; totaal ander gevoel. Dat gebeurd met ons lichaam zonder dat we dat door hebben. ‘De stress veroorzaakt knelpunten in het lichaam, terwijl alles in onze hersenen gebeurt’, zegt Arseño.

De rode draad

Het leek erop alsof de ondernemers zo goed op elkaar zijn afgestemd. De één wist precies wat de ander zou vertellen en ze vulden elkaar aan. Hoe kan dat? Maggie Schmeitz, actrice van beroep heeft met haar alter ego Consuella Gemerts, makelaar, de ondernemers bij elkaar gebracht. Zij was de verbinding van deze ondernemers. Middels sketsjes introduceerde zij hen. Hierdoor kon zij een beter beeld geven, van de onderwerpen van de sprekers. Haar rol leek zo realistisch dat ondanks ze later werd geïntroduceerd als Maggie, personen naar haar toestapten en vroegen of ze kon helpen, want zij hadden een makelaar nodig. En zoals het reeds bekend is, is de opbrengst van de Meet & Mingle voor de Young Entrepreneurs

Foundation. Na de sprekers mochten twee jonge dames een elevator pitch doen om in aanmerking te komen voor een zes (6) maanden membership van Nirvana Business Hotel. Zij mag dan voor zes (6) maanden lang gebruik maken van de business fasciliteiten. Het publiek was verkocht, maar kon niet kiezen tussen Seraina Veldbloem en Graceffa Kasandikromo-Atromoi. B-@vised advisory & recruitement agency kwam met een oplossing. Uiteindelijk kwam één van de twee in aanmerking voor een zes (6) maanden membership bij dit bedrijf. Zij krijgt begeleiding van professionals om haar business verder uit te breiden. Hiermee werd aangetoond dat samenwerken kan in plaatst van elkaar concureren. Seraina is oprichter van Heritage Kids Events en Graceffa is oprichter van DreamClean Suriname.-.

-Bron: Xaviera L. Arnhem-