Nieuwe Maximale verkoopprijs van Ureum vastgesteld op SRD160/165

17 June 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 17 juni 2019 – De minister van Landbouw Veeteelt en Visserij, Rabin Parmessar, heeft zojuist overeenstemming bereikt met het rijstbedrijf D. Ramadhin en Sons in het district Nickerie over de nieuwe maximale verkoopprijs van Ureum. Deze overeenstemming is in een verklaring getekend door minister Parmessar en Bhagwatpersad Ramadhin, directeur-eigenaar van het rijstbedrijf, dat ureum importeert. De nieuwe maximale verkoopprijs van Ureum 46% per zak van 50 kg is vastgesteld op SRD 160 bij Algemene Haven Nieuw Nickerie en bij Rijstbedrijf D. Ramadhin en Sons is de maximale verkoopprijs SRD 165. Het Ureum zal deze week beschikbaar zijn voor de verkoop.

Boeren klagen reeds geruime tijd over de onstabiele prijzen die importeurs hanteren voor dit product. Het vorig seizoen was de prijs SRD 175 voor een zak kunstmest en de afgelopen weken was de prijs gestegen naar SRD 225. Met deze significante verlaging van dit belangrijk kunstmest betekent dit dus minder onkosten voor de padiverbouwers en kan het zorgen voor een verhoogde productie. In het verlengde daarvan kan het ook zorgen voor een grote winstmarge. De importeur heeft zich garant gesteld voldoende kunstmest in voorraad te zullen hebben voor dit seizoen welke geldt voor de periode tot september 2019. In de overeenkomst staat dat het ureum genoeg zal zijn voor de bemesting. Ureum is derhalve één van de belangrijke inputs binnen de rijstsector.

Minister Parmessar benadrukt eveneens dat de regering er alles aan zal doen om de verhoging van de productie ter hand te nemen. ‘De productie van zaaizaad op 500 hectare areaal te Wageningen is weer een kleine stap voorwaarts in het wegmaken van de problemen in deze sector’, aldus de bewindsman. Tijdens deze meeting zat ook de raadsadviseur Ramon Abrahams bij.

-Bron: Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij-