RO en UNDP trainen trainers rond SDG’s

28 June 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 28 juni 2019 – Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft in samenwerking met het United Nations Development Programme (UNDP) en Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (SFOB) een eendaagse train de trainers programma georganiseerd. Het train de trainers programma heeft als voornaamste doel de ontwikkeling omtrent de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG’s) te monitoren en in het bijzonder de visie en missie van het ministerie te delen.
De training is georganiseerd tegen de achtergrond van de verlenging van het project voor de Technical Assistance to the Ministry of Regional Development. Het programma werd op 26 juni 2019, officieel geopend door de directeur Wilco Finisie van het Directoraat Regionale Ontwikkeling (MINRO/DRO) in de grote vergaderzaal van Asewa Otono aan de Prinsessenstraat.
UNDP-vertegenwoordiger in Suriname, Alexis Armstrong, onderstreepte hoe belangrijk het is dat Suriname deze training organiseert; “Als een van de lidstaten is het belangrijk regelmatig een rapportage te geven in hoeverre Suriname heeft gewerkt aan het realiseren van de SDG’s”, aldus Armstrong. Zonder deze rapportage zou het land niet in aanmerking kunnen komen voor eventuele financiële ondersteuning van Internationale organisaties, zoals de Official Development Assistance (ODA).
Directeur Finisie gaf aan dat het zichtbaarder maken van de SDG’s aan de doelgroep een van de belangrijke taken is van het ministerie. Daarnaast werkt zij aan het concretiseren van de doelen. “Een zeer grote uitdaging, echter zal het ministerie harder werken om die technische assistentie te gebruiken om meer activiteiten uit te voeren”, benadrukt Finisie. Hij zegt dat er ook meer gewerkt moet worden aan het vergroten van de bewustwording van de gemeenschap, de prioritering van doelen, definiëring van strategieën en het aangaan van samenwerkingsverbanden. Alleen op deze manier zal een goede monitoring en evaluatie op gang komen. ‘Uiteindelijk begint de realisatie van de SDG’s niet in het binnenland of de kuststrook, maar bij de trainers’, aldus directeur Finisie.
-MINISTERIE VAN REGIONALE ONTWIKKELING-