Staatsbegroting 2019 goedgekeurd met 28 stemmen voor

7 June 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 07 juni 2019 – De Staatsbegroting 2019 is met 28 stemmen voor en 14 stemmen tegen goedgekeurd in De Nationale Assemblee (DNA). Dit heeft plaatsgevonden op 6 juni 2019. DNA-voorzitter Jeniffer Geerlings-Simmons zegt dat het land een begroting nodig heeft. “Hoe wij dan ook zouden staan tegen de regering. Ambtenaren moeten uitbetaald worden. De overheid moet de ziektekostenverzekering betalen voor heel wat burgers, moet bijdrage leveren aan de ziekenhuizen, moet elk gezin in dit land EBS-subsidie geven, etc..”, aldus de DNA-voorzitter.
Zij zegt vervolgens: “Wij hebben dus niet de luxe op tegen de begroting te kunnen stemmen, ook daar waar we niet helemaal tevreden waren ermee hebben we met de regering afgestemd om wijzingen aan te brengen. Ik hoop dat ik de volgende begroting in november mag aannemen.
Na de aanname van de wet en de felicitaties van enkele DNA-leden kwam president Desire Bouterse aan het woord. “Aan het eind gekomen van de begrotingsbehandeling 2019 wil ik u en u geacht college dankzeggen voor de constructieve debatten die hebben plaatsgevonden.” Hij heeft vervolgens zijn dank gericht aan het adres van alle staf en personeel van DNA en de verschillende ministeries. De president zegt dat eenieder een eigen mening mag hebben, maar centraal dient te staan het algemeen belang van de Surinaamse samenleving. Hij heeft tot slot de totale samenleving gefeliciteerd en gezegd dat er ondanks deze mijlpaal nog heel veel werk aan de winkel is.
– Nationaal Informatie Instituut-