Start Agro-Industriepark dit jaar een streven en geen nieuwe visvergunningen 2020

5 June 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 05 juni 2019 – In De Nationale Assemblee heeft minister Rabin Parmessar aangegeven dat het streven is te starten met het Agro-Industriepark dit jaar. De bewindsman ging breedvoerig in op de Agro-industrie. “De voorbereiding van dit langjarig project is in volle gang. Het ministerie werkt aan de stimulering

van het particuliere initiatief (kleine-midden-grote) en is faciliterend”, benadrukte de minister.

Belangrijk is de beoogde afzetmarkten voor de agrariërs te bereiken, zodat producten verder dan de lokale markten worden afgezet, met andere woorden niet traditionele markten. Waterbeheersingssystemen zullen ook worden aangepakt door het ministerie, waardoor landbouwgronden nuttig kunnen worden gebruikt. Het is ideaal om voer voor vee te produceren, hiervoor is nodig: mais, soya en gras. Deze zijn enkele aspecten van het Agro-Industriepark.

Minister Parmessar heeft verder tijdens de beantwoording van de 2e ronde gesproken over, onder andere: status rechtsgeding Ros National Fishery N.V., agrarisch krediet, herstelwerkzaamheden aan sluisdeuren, project SAMAP (in het kader van voedselveiligheid en –zekerheid), controle en acties op gebruik van monofilament netten bij visserijactiviteiten en visvergunningen 2019. “Er is geen ruimte voor nieuwe visvergunningen in 2020. Te veel visvergunningen zijn uitgegeven. Belangrijk voor een duurzame ontwikkeling van de visserijsector is een optimale controle op de wateren opvoeren. Daar zullen het ministerie van LVV en andere autoriteiten hard aan werken”, gaf de minister aan.

-Bron: Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visseriij-