Theater Thalia opent op 1 juni 2019 wederom haar deuren voor het publiek

2 June 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 2 juni 2019 –  Nadat in augustus 2018 ontdekt is dat de draagconstructie van het dak nodig gerenoveerd moest worden is uit voorzorg het theater gesloten. De Save Thalia fundraisingscampagne is toen opgezet waar het bedrijfsleven en de Surinaamse gemeenschap in binnen- en buitenland positief en enthousiast op hebben gereageerd. Hiermee is niet alleen de draagconstructie, maar ook de verouderde elektrotechnische installatie aangepakt. Tijdens deze campagne heeft Suriname laten zien dat Thalia gewaardeerd wordt en moet blijven bestaan!
Recentelijk zijn er echter onvolkomenheden ontdekt in de financiële administratie en wel van de periode vóór de sluiting van het theater. Enkele medewerkers zijn vanwege het onderzoek per direct op non actief gesteld en er is aangifte gedaan bij de politie. Het onderzoek is momenteel nog gaande. Dit nieuws is een domper op de feestelijke opening. Het bestuur geeft aan dat de onvolkomenheden geen betrekking hebben op de Save Thalia fundraisingscampagne. De medewerkers die op non actief zijn gesteld hadden geen toegang tot de ontvangen donaties.
– Eunice Kleine, Joan Jessurun, Humphrey Bergraaf, Alwin Breinburg en Ivan Tai Apin-