Chief Scout Bouterse ontvangt delegatie Boy Scouts

22 July 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 22 juli 2019 – President Desiré Delano Bouterse, heeft in zijn rol als Chief Scout, een delegatie van de Boy Scouts ontvangen op het Presidentieel Paleis. Dit in verband met de Jamboree, waar de delegatie naar toe gaat. De president, de Chief Scout, is de beschermheer van de scouting in Suriname. Op zondag 21 juli aanstaande vertrekt de eerste groep en op maandag 22 juli de tweede.

Chief Scout Bouterse vond het een bijzondere eer om de plechtige ceremonie mee te maken. De hoofdcommissaris, Glenn Kranenburg, droeg de Nationale das voor de Chief Scout, waarna de twee het contingent team van hun dassen voorzag. Ook de verkenners kregen hun das. “Indachtig de protocollen, normen en waarden die de Boy Scouts uit dragen, ben ik ervan overtuigd dat wij als vertegenwoordigers van Suriname, Suriname op de kaart zullen plaatsen”, sprak de Chief Scout. Verder is hij ervan verzekerd dat het een groot succes zal worden.

De hoofdcommissaris van de Boy Scouts bedankte de Chief Scout voor zijn warm ontvangst en de steun die zij van hem hebben ontvangen.

De Jamboree wordt een keer in de vier jaren georganiseerd. Dit jaar wordt het gehouden in West Virginia, in de Verenigde staten van Amerika. Tijdens de Jamboree zullen verschillende vraagstukken zoals klimaatsverandering, armoedebestrijding en jeugdcriminaliteit besproken worden.

Voor vertrek is het gebruik dat de Boy Scouts een bezoek brengen aan de Chief Scout, voor een afmars bezoek. De Jamboree duurt van 22 juli tot en met 2 augustus 2019.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-