KUNSTWERKEN MICHEAL WONG LOI SING GEVEN GEVOEL VAN COMPLEXITEIT

20 July 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 20 juli 2019 – De kunstwerken van Micheal Wong Loi Sing geven een gevoel van complexiteit. Er zit veel abstractie in: een vrouw die verwerkt wordt tussen de natuur en dieren. In sommige van zijn schilderijen komt de natuur met zijn planten en dieren beter tot uiting. Wat duidelijk zichtbaar is, is de diepe en rijkelijke culturele diversiteit van de Guyana’s. Deze zichtbaarheid creërt mogelijkheden om artiesten een platform te bieden voor kunst- & kennis uitwisseling, zodat de artiesten verder kunnen in hun carriére.

De Franse Ambassade in Suriname heeft de eerste stap gezet, door de kunstenaar zijn werken te exposeren in de ambassade. Ambassadeur Antoine Joly werkt plannen uit om nog meer artiesten in Frans-Guyana de kans te bieden in de vele mogelijkheden. Een hele maand konden personen die hun visa kwamen aanvragen en of voor andere stukken naar de ambassade moesten, genieten van de schilderijen die aan de muur hingen. Het was in de periode van 10 juni tot 10 juli 2019. Er was te merken dat er niet veel animo was bij de kunstliefhebbers in Suriname. In die maand kwamen slechts 12 personen voor de expositie naar de ambassade.

Micheal Wong Loi Sing is geboren in Suriname en woonde in Frankrijk. Hij is autodidact en deed zijn fine arts studie in Frankrijk, Nederland en New York (USA). Na 13 jaren in het buitenland te hebben gewoond, is hij voorgoed in Suriname komen vestigen. Micheal is bezig zijn netwerk te vergroten en laat Suriname kennis maken met zijn kunstwerken. Hij wil graag dat de samenleving zijn kunst aanschouwt met een open-mind. De meeste van zijn schilderijen drukken een droomwereld uit, welke realiteit wordt middels zijn kunst.-.

verslag: Xaviera L. Arnhem