Minister Lavrov voor bilateraal onderhoud bij minister Beighle

29 July 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 29 juli 2019 – De minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie, Sergey Lavrov, was voor een officieel bezoek in Suriname. De BUZA minister heeft op zaterdag 27 juli 2019, een beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle. Na de officiele groet en officiele foto trokken de ministers zich terug voor een bilaterale meeting.

Minister Lavrov was in Suriname voor de versterking van de bilaterale samenwerking tussen Suriname en Rusland. De komst van de Russische minister biedt perspectief op het gebied van onder andere de olie sector en onderwijs. Na de ontmoeting met minister Beighle vertrok de bewindsman naar het Kabinet van de vice president, waar van gedachten gewisseld is over de samenwerkingsgebieden tussen de twee landen. Inzet van de gesprekken is het verstevigen van de bilaterale relatie tussen Suriname en de Russische Federatie. VP Adhin werd bijgestaan door de ministers van Juspol LVV, Volksgezondheid, HI&T, Defensie en Onderwijs. Ook aanwezig was de directeur Directoraat Nationale Veiligheid en deskundigen van de verschillende ministeries.

Na dit gesprek vertrok de delegatie richting het presidentieel paleis voor een tete a tete met president Desiré Delano Bouterse.

NII