Minister Misiekaba motiveert jongeren van Marowijne

2 July 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 02 juli 2019 – In de bauxiet-stad Moengo werd voor de tweede keer het Marowijne Scholieren Songfestival gehouden. Het festival dat voor dit jaar op vrijdag 28 juni 2019 plaatsvond, wordt jaarlijks georganiseerd door E.T. Promotion, met als doel, jongeren te motiveren om hun talenten goed te gebruiken. In totaal hebben 24 deelnemers vanuit verschillende dorpen en scholen meegedaan aan de voorronde. Uit deze groep zijn twaalf uitgekozen voor de finale. De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, André Misiekaba, werd voor deze gelegenheid uitgenodigd door de organisatie om een motivatie-speech te houden. Misiekaba, die warm is onthaald in het Ronny Brunswijk Stadion heeft de jongeren gemotiveerd om niet op te geven, maar door te zetten in het leven.

“Pasi ben langa, busi ben frede. Bun tranga fu feni, maar met geduld kun je een heel eind op weg komen. Ik mag wel zeggen dat alle tegenslagen, alle harde werk wel resultaten aflevert.” aldus de minister die zijn levensverhaal vertelde aan de jongeren.

Misiekaba gaf aan dat ons land geen groot bevolkingsaantal heeft, maar daarbinnen wel een groot aantal jonge mensen heeft, voor wie mogelijkheden en kansen ontwikkeld moeten worden. Om ervoor te zorgen dit zich verder ontplooid, ongeacht hun omstandigheid, wordt getracht hen te stimuleren dat zij een bestaan krijgen waarmee ze zichzelf en hun omgeving ten goede kunnen komen.

Aan het einde van zijn toespraak heeft de minister zijn zangtalent niet onder stoelen en banken geschoven. ” Makandra wi de tranga foe doe moro go wi kondre” het welbekende lied van Misiekaba heeft hij ten gehore gebracht.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-