Nieuw bestuur SAAA streeft naar actievere leden

30 July 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 30 juli 2019- In elke organisatie, profit of non-profit, is participatie van leden en geïntresseerden van belang. Het is met deze participatie dat de organisatie projecten kan uitvoeren. De Suriname America Alumni Associatie richt zich de komende 3 jaren op hun leden participatie. SAAA (S tripple A) is opgericht in 2013 en is vorig jaar overgenomen door een ander bestuur bestaande uit; Gilton Amoksie, Bernard Dokoe, Ashna Mahepal, Cherelyse Dwarka Sing en Rosita Leeflang. Het ledenbestand is meer dan 300 en er zal een actievere campagne komen om de leden weer in beeld te brengen, zegt de nieuwe voorzitter Gilton Amoksie. Tijdens hun eerste evenement in july was hij zelf verast door de aanwezigheid van alumni Chandrikapersad Santokhi. Hij heeft ook meegedaan aan een Amerikaans programma. Van voormalig president Ronald Venetiaan was Amoksie op de hoogte. Hiermee concludeert hij dat er zeker nog meer leden zijn die de jonge generatie SAAA niet kent, en die graag de oude generatie alumni’s wil leren kennen.  

Projecten

Er zullen een aantal projecten komen. De voorzitter noemt er drie; SAAA Lens, All about Volunturism en SAAA Awards for Alumni’s. Deze projecten zijn gericht op de leden van SAAA. SAAA Lens is een platform gericht op de terugkomst van alumni’s die meegedaan hebben aan één der Amerikaanse programma’s. Op dit platform mogen zij hun ervaring en leermomenten delen met de alumni community. Het zal een evenement zijn dat per kwartaal zal worden gehouden. Bij het SAAA Awards project worden alumni’s door alumni’s voorgedragen. Het gaat om de personen die na het programma blijven bijdragen aan de community. ‘Je moet wel bezig zijn.’ Amoksie neemt Emmy Hart als voorbeeld. Andere projecten die zijn voorgesteld waren trainingen en lezingen. 6 augustus wordt er voor de SAAA Community een Alumni Conference gehouden over ‘Job Creatie binnen de huidige economie van Suriname’.

Vrijwilligerswerk

De doelstellingen van de SAAA zijn om de vaardigheden en het netwerk van de leden te integreren binnen Suriname. Alsook de ethische en professionele standaarden van de gemeenschap te verbeteren via leiderschap, capaciteitsversterking en vrijwilligerswerk. Dit werk is waar het om draait bij de voorzitter. Hij is in 2017 voorgedragen voor het International Visitors Leadership Programma met het thema; civic engagement volunteering. ‘De kracht zit hem in het vrijwilligerswerk, omdat je er niets voor terugvraagt, je geeft aan de samenleving terug. Bij civic engagement, de betrokkenheid van de samenleving, laat je niets over aan de overheid, maar neem jij als samenleving zelf de verantwoordelijkheid voor je eigen leefgemeenschap.’ De waarde van vrijwilligerswerk zit hem niet in geld verdienen, maar in kennis, in netwerk, in ervaring waardoor je met die skills je curriculum vitea aantrekkelijker maakt. Zo is de voorzitter ook gestart met zijn eigen onderneming, want hij heeft een netwerk opgebouwd, skills ontwikkeld, waar men in wil investeren. Daarom is er nog een project ‘All about volunturism’ waarbij de alumni en andere vrijwilligersorganisaties bij elkaar komen en praten over het werk. Ervaring delen; tips en tricks, de tegenwaarde en behoud alsook recruiten van nieuwe samenwerkingen.   

Het nieuw bestuur krijgt nog ondersteuning van het vorig bestuur, omdat de associatie pas zes jaar oud is. Suriname America Alumni Associatie heeft leden uit de programma’s: The Humphrey Fellowship, Young Leaders of the Americas Initiative, the International Visitors Leadership Program en the Youth Ambassadors Program.-.

verslag: Xaviera L. Arnhem /foto credits: SAAA fbpage