Ongeregeldheden Rosebel Gold Mines/Iamgold afgenomen

30 July 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 30 juli 2019 – Het Ministerie van Justitie en Politie heeft direct na de melding van ongeregeldheden op de plant van Rosebel Gold Mines/Iamgold te Brokopondo veiligheidsmaatregelen getroffen. Er is politieversterking naar het gebied gezonden, waarna de ongeregeldheden zijn afgenomen.

De bewindsman van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen en minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zullen vandaag een oriëntatie bezoek brengen aan het gebied.

Samen met de Districtscommissaris Frederik Finisie en het traditioneel gezag zal de ontstane situatie onder de loupe worden genomen. Er zal daarbij getracht worden om met alle relevante actoren tot een structurele oplossing in deze kwestie te geraken. Het ligt in de bedoeling dat de delegatie ook een bezoek brengt aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Het ministerie van Juspol doet er alles aan om met al haar ten diensten staande middelen de rust in het gebied te doen wederkeren.

– Ministerie van Justitie en Politie-