REVIEW: TRACKDRIP WEET HET TE DROPPEN

12 July 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 12 juli 2019 – TrackDrip kan ik het best beschrijven als de Caraibische versie van spotify, omdat spotify bekend is en iedereen weet waar het om gaat. Een online platform voor muziek. Wat TrackDrip onderscheidt is dat deze gericht is op het Caraibisch gebied en Latijns-America met haar basis in Suriname. Verder ligt de onderscheiding in het op aanvraag online en offline streamen van locaal Surinaams en ander locaal muziek uit Latijns-America en het Caraibisch gebied. Er kan ook naar video clips worden gekeken op deze mobiele applicatie. TrackDrip is voor de eerste maand gratis te downloaden, dan betaald men SRD 1 per dag en SRD 30 per maand, omgerekend met de koers van 8 is het USD 3.75. Het allerbelangrijkste is dat de artiesten die zijn aangesloten en of hun muziek op TrackDrip is, worden betaald voor het aantal streams. Voor nu telt TrackDrip al meer dan 4000 downloads, sinds de launch op zondag 7 juli 2019. De applicatie kan op zowel Apple Store als Google Playstore worden gedownload. TrackDrip is een partnerschap aangegaan met BisMusic uit Cuba. Giovanni Ravenberg, ceo van TrackDrip en Gina Gonzáles García, marketing manager tekenden de overeenkomst. Hiermee is het een feit dat TrackDrip de eerste streaming music en video applicatie is in Cuba. Naast Cuba, is Australie ook partner. Op de avond van de launch waren enkele Nederlandse record labels te gast; TopNotch, Van Klasse Record, Rotterdam Airlines, TRIFECTA en A&R @ Cloud 9 Music Publishing en Woke Music Conference uit Curaçao.

De launch van TrackDrip, die om 20.30u zou beginnen , was verlaat en het programma startte juist rond die tijd. Naar mijn observatie lag het aan diverse factoren; sommige artiesten en of gasten liepen na 20.30 nog binnen ‘wandelen’. Al met al wist de organisatie de gasten niet teleur te stellen, want het was het wachten  waard. Zoals elk groot event had ook TrackDrip een rode loper met fotografen, een hoek met TrackDrip in blokken om foto’s te maken. De gast kreeg een kroket en een welkomsdrank, en werd begeleid naar zijn tafel met champagne in een bucket. Ook werd er door de Torarica serveersters drank gebracht; alcoholisch en non-alcoholisch. Daarnaast kwamen de snack; loempia’s, sate’s en gecarameliseerde flan. Het programma begon met entertainment, tussendoor speeches en award uitreikingen en dan weer entertainment. Deze onderscheidingen zijn uitgereikt aan artiesten, media persoonlijkheden en recordlabels, die zich voortreffelijk inzetten om de Surinaamse muziek een boost te geven. Waardering voor het eigen product is van belang om verdere groei te stimuleren. Awards gingen naar; de organisatie van Suripop, Nisha Madaran, Psycho, Splashmaster Gilly, Borger Breeveld en Pim de la Parra, recordlabel Music Steriodz, Kater Karma en Ghetto Crew. De samenleving heeft on-the-spot, live via STVS en Radio 10 kunnen genieten van de launch. Als afsluiting trad Ghetto Crew op; deze heren zijn bekend om hun lied ‘Soedati Hey’ in 2010 en zijn nu bekend met het nummer; ‘Beleki Beketje’. Het publiek werd gek en danste mee, zittend en of staand. Ik kan al praten over een geslaagd evenement op niveau neergezet en een succesvol eigen Surinaams product om trots op te zijn.-.

verslag: Xaviera L. Arnhem/ photo credit: TrackDrip