VSB geschokt over gebeurtenissen bij Rosebel Gold Mines N.V.

30 July 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 30 juli 2019 – De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft met grote geschoktheid kennis genomen van de gebeurtenissen, die zich op zondag hebben voltrokken op de concessie van Rosebel Gold Mines N.V., waarbij illegale goudzoekers wederom grote materiele schade hebben aangericht aan bezittingen van het bedrijf op haar concessie, welke zeer ernstige repercussies kan hebben voor de economie van ons land.

De VSB betreurt uiteraard het verlies van een mensenleven en het feit, dat er ook een gewonde is gevallen, maar ook de zeer gespannen sfeer, welke is ontstaan in het gebied en rondom de concessie van Rosebel Gold Mines N.V. en hoopt, dat de regering snel orde op zaken kan stellen in het gebied, zodat rust en orde, maar ook de veiligheid van de werknemers en bezittingen van het bedrijf ten alle tijde gewaarborgd kan blijven.

Deze ontwikkelingen zijn niet alleen schadelijk voor de onderneming maar geven ook een verkeerd signaal af aan de internationale gemeenschap en potentiële investeerders.

De VSB zal zich omstandig laten inlichten over de gebeurtenissen door de Directie van Rosebel Gold Mines N.V., wanneer de situatie genormaliseerd is, aangezien er beseft wordt, dat de Directie nu in alle rust moet kunnen focussen op haar medewerkers, het herstel van aangerichte schade en normalisatie van haar operaties.

– De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven-