CTU ICT-WEEK IN SURINAME

17 August 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 17 augustus 2019 – De regering van de Republiek Suriname, in het bijzonder het Ministerie van Openbare werken, Transport en Communicatie, en de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) zullen een week lang de Caribbean Telecommunication Union (CTU) ICT-week organiseren om de samenleving te informeren en het bewustzijn over het effectieve gebruik van ICT te vergroten. Deze CTU ICT- week- Suriname die van 16 tot 20 september 2019 wordt gehouden, heeft als thema “Digital Transformation – Do it!”
Suriname is getuige van de supersnelle ongekende vooruitgang in de technologie die de wereld, maar ook het leven in het Caribisch gebied en Suriname drastisch verandert. Het voortdurende fenomeen van snelle technologische innovatie vereist een revolutionaire reactie van regeringen en organisaties om relevant te zijn, en van burgers om hen in staat te stellen effectief deel te nemen aan de sociale en economische ontwikkeling van hun landen.
Als de leidende instantie voor het bevorderen van de ontwikkeling van de Surinaamse sector voor informatie- en communicatietechnologie (ICT), zal de TAS tijdens de CTU ICT week 2019 onze burgers onder andere in staat stellen het effectieve gebruik van ICT, door overheden, laten ervaren in een futuristisch digitaal Caribisch gebied, genaamd ‘FutureScape.’ Een aangepaste, grenzeloze ICT ruimte – ‘FutureScape’ – bevordert economische, sociale en culturele integratie en de vooruitgang van burgers door nationale en regionale samenwerkingsprocessen. ‘FutureScape’ belichaamt de praktische mogelijkheden voor digitale transformatie in het Caribisch gebied.
De overige ICT-activiteiten zullen deelnemers informeren over technologie en het effectieve gebruik ervan.
De activiteiten worden gehouden op verschillende locaties van 16 tot 20 september 2019 en omvatten een samenwerkingssimulatie voor Caribische ministers, workshops over ‘The Internet of Things’ door GSMA, ‘Boosting your Business’ door Facebook en ICT voor mensen met een beperking. Omdat er geanticipeerd wordt op deelname van regeringen, ministers en hoge overheidsfunctionarissen, directieleden op C-niveau, hoofden van internationale en regionale instellingen, is deze week een perfecte om Suriname op bijzondere wijze uit te dragen en onze visie te delen en opties voor digitale transformatie te demonstreren.

-MINISTERIE VAN OPENBARE WERKEN, TRANSPORT EN COMMUNICATIE-