Eerste Indruk is blijvend- Olivia Samuel, Image Consultant

29 August 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 29 augustus 2019 – De eerste indrukken zijn blijvend, nog meer dan men dacht. Het is daarom enorm belangrijk om meteen de juiste snaar te raken in een eerste ontmoeting. Voorts begint zakelijk succes met een goede presentatie van jezelf. Wanneer uw uiterlijke presentatie overeenkomt met uw innerlijke, bereikt u makkelijk de door u gestelde doelen, omdat u hiermee al aangeeft welke richting u op wilt gaan. Olivia Samuel weet dit als geen ander goed te presenteren.

Proces

Kort na haar certificering tot Image Consultant werd Olivia binnen haar netwerk al gauw aangetrokken voor het verlenen van diensten, echter viel het steeds vaker op dat de term “Image Consulting” onder velen vrij onbekend is. Zoals de bekende gezegde luid “onbekend maakt onbemind”. ‘Eén van mijn doelen is dan ook om het vak van Image consulting in Suriname meer bekendheid en vooral meer body te geven.’ Vandaar ook het idee om the Image Introductory Talk te organiseren in augustus van het jaar. Tijdens de eerste INTRODUCTORY TALK, is zij samen met andere specialisten ingegaan op het belang van IMAGE CONSULTING vanuit diverse disciplines. De sprekers waren: – Karin Refos: Founder & CEO STAS International, Strategic Communication and Branding – Marvin Pollack: Chief Commercial Officer OTNV, Motivational teacher, Life and Business Coach – Abigail Chin Ten Koei: Trainer RockCrossfit Paramaribo – Dyonne Leerdam: Dental Hygienist & Owner Dental Hygiene 597 – Vishant Poeran: Schrijver Dit event werd mede-georganiseerd in samenwerking met Roshnie Jagroep Owner & Co-creator WorkSpaces en Oldtown pop-up die tevens de facilitator is. Elk van de spreker draagt bij aan de image van Suriname.

Image Consultant

Een image is afhankelijk van verschillende factoren. ‘Samen dragen wij bij aan de creatie van het totaal plaatje. Mensen die bekend zijn met spirituele begrippen kennen de uitspraak ‘zo binnen, zo buiten’. En die uitspraak gaat voor mij bij image helemaal op. De meeste mensen beseffen niet dat je je ‘binnen’ naar ‘buiten’ uitstraalt. Altijd – of je wilt of niet. En wat je uitstraalt, wordt door je omgeving opgevangen en geïnterpreteerd.’ Een image consultant legt de focus op alle aspecten die invloed hebben op de uiterlijke projectie van het innerlijke. Kortom het totaalplaatje dat maakt dat mensen en bedrijven beter overkomen. ” Het gaat een heel eind verder dan ‘leuke adviezen geven’ over uiterlijke presentatie, zegt Olivia Samuel. Om maximale resultaten te behalen, werkt zij nauw samen met fitness en wellness coaches, diëtisten, psychologen, haarstylisten, dental hygiënisten, communicatie marketing, branding specialisten en anderen die het fijne weten vanuit hun vakgebied. Suriname heeft dit soort expertise nodig om te werken aan de grotere mate van professionalisering van vooral de zakenwereld.

‘Door samen te werken met andere consultants en specialisten kan dit doel zeker sneller nog behaald worden.’ “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together” is één van Olivia Samuel haar motto’s. De volgende Image Introductory Talk is gepland op vrijdag 27 september. Meteen daarna vindt de start plaatst van haar business; het verzorgen van Image trainingen en workshops voor bedrijven en organisatie en andere geïnteresseerden.-.

-Xaviera L. Arnhem / Olivia Samuel-