Zes personen gehuldigd voor bewezen diensten in Nickerie

9 August 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 9 augustus 2019 – In verband met de viering van 140 jaar Nieuw Nickerie zijn zes personen gehuldigd voor hun bewezen diensten in het district. De huldiging vond plaats tijdens de jaardag receptie op donderdag 8 augustus 2019. Volgens districtscommissaris van Nickerie, Nisha Kurban-Baboe, zijn de gehuldigden van grote betekenis voor niet alleen Nieuw Nickerie, maar voor het hele district. Deze personen doen veel op sociaal en maatschappelijk gebied.
Peggy-Ann Ronosetiko, een van de gehuldigden, voedt dagelijks op eigen kosten ongeveer twintig zwerfhonden. Bij ziekte worden de dieren ook verzorgd en voorzien van de nodige medicatie. Ronosetiko is daarnaast ook bestuurslid van de Stichting voor Gehandicapten en zoekt vaak donateurs ter ondersteuning aan weduwen met schoolgaande kinderen. Een andere gehuldigde is Siewrani Panchu. Zij is 75 jaar en masseert al sinds haar 60e baby’s en volwassenen.
Tijdens de hulde kregen zij een gouden speld, een oorkonde getekend door de president van de Republiek Suriname, Desiré Bouterse, en een bloemstuk. De andere gehuldigden zijn Igion Koulen, Edgar Persaud, Hyder-Alie Nazar-Ali en Jaitrie Jibodh. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling was ook aanwezig bij de huldiging.
-NII-