Chinese ambassadeur in Suriname brengt beleefdheidsbezoek aan minister LVV

14 September 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 14 september 2019 – De Chinese ambassadeur in Suriname, Z.E. Liu Quan, heeft samen met de Commercial Counselor Chen Zongwei en een vertegenwoordiger van de ambassade, Stella Cao, een formeel beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Rabindre Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Tijdens dit beleefdheidsbezoek, op 12 september jongstleden, heeft de ondertekening plaatsgevonden voor de bouw van het Suriname Agricultural Technical Coöperation Center. Dit gebouw komt in het district Wanica en wel te Tawajaripolder, waarvoor 30 ha is gereserveerd. Het project dat aanvankelijk in 2012 zou worden opgestart, maar vanwege stagnatie ietwat later van de grond komt, behelst de productieonderdelen groente, fruit en paddestoelen.
Naast de ondertekening van dit project is ook gesproken over andere projecten, die het ministerie in planning heeft. De ambassadeur is gevraagd te kijken naar een mogelijke verdere samenwerking voor de toekomst. Onderdirecteur Ashween Ramdin van Landbouw heeft namens het ministerie de documenten ondertekend.

Minister Parmessar geeft aan dat Suriname op het gebied van de agrarische sector open staat voor investeringen en vroeg de ambassadeur om na te gaan welke ondernemers vanuit China belangstelling hebben voor de sector. Aan de ambassadeur is ook gevraagd om een overzicht te geven van beschikbare trainingen voor de sector, waar boeren aan kunnen mee doen.

Minister Parmessar werd bij dit bezoek ook vergezeld door onderdirecteur Planning en Ontwikkeling, Virayshri Sital.

-NII-