Minister Parmessar legt werkbezoek af in Saramacca

28 September 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 28 september 2019 – Minister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en zijn staf gaan richting het district Saramacca voor een werkbezoek. Op vrijdag 27 september zullen gesprekken worden gevoerd met het personeel van de omliggende ressortkantoren en proeftuinen, voor een betere uitvoering van de werkzaamheden.

Dit bezoek is deel van de oriëntatiebezoeken die de minister zal afleggen in alle districten, om kennis te maken met het veld en na te gaan wat de problemen zijn waarmee de werknemers te kampen hebben. Daarnaast wil de minister een beeld hebben van wat er aan kader is in de districten, om Suriname te brengen naar het niveau van hoogwaardige landbouwactiviteiten, die ons moeten leiden naar de agrarische schuur van het Caraïbisch gebied.

Op het programma staat ook het afleggen van veldbezoeken aan de proeftuinen in Saramacca. Komende week begint de EU Audit en wel op verschillende plaatsen, voornamelijk waar gewassen worden geteeld, die als eindbestemming Europa hebben. Saramacca is het district waar de meeste exportgewassen worden geteeld.

Minister Parmessar, zijn staf en overige stakeholders, zijn drukdoende met de voorbereidingen voor de komst van de EU-delegatie. Samen wordt eraan gewerkt dat Suriname gewassen mag blijven exporteren naar de EU.

-Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij-