Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt informatie sessie inzake E-Visa en E-Toeristenkaart aanvraag

11 September 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 11 September 2019 – Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in samenwerking met het bedrijf Visa Facilitating Service (VFS) Global een informatie sessie georganiseerd voor de leden van Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), vertegenwoordigers van de Immigratiedienst, Vreemdelingen Zaken, het onderdirectoraat Arbeidsmarkt en de media met betrekking tot het online aanvragen van E-Visa en E-Toeristenkaart.

Met de implementatie van de weblink voor de aanvraag en afhandeling van E-Visa en E- Toeristenkaart in april 2019, is verdere invulling gegeven aan de versoepeling van het personenverkeer van en naar het Surinaams grondgebied. Tevens is deze versoepelde en klantvriendelijke wijze van Visum- en Toeristenkaart aanvraag ook bedoeld om de toeristenstroom naar Suriname te bevorderen. Iedereen, waar ook ter wereld, heeft de mogelijkheid een Visum of Toeristenkaart aanvraag in te dienen via deze weblink.

De E- Visum en E–Toeristenkaart Info Sessie is georganiseerd als onderdeel van een promotiecampagne van deze onlineapplicatie. De publieke opinie inzake het gebruik van deze onlineapplicatie wordt meegenomen ter verbetering van deze dienstverlening.

Ambassadeur Luziano Truideman, Directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, heeft tijdens de informatie sessie aangegeven dat er samen moet worden gekeken naar hoe de dienstverlening te verbeteren en het personenverkeer naar Suriname te bevorderen, om daaruit inkomsten te generen voor het land.

Tijdens de Info Sessie zijn de verschillende stappen voor het aanvragen van een E-Visum en E-Toeristenkaart uitgelegd aan de aanwezigen door de manager van VFS

global in Suriname, Christel Doelatip, tezamen met Ashely Djotaroen. Voorts zijn de vertegenwoordigers van VFS en de Directeur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken ingegaan op de verschillende vragen gesteld door de aanwezigen. De Info Sessie werd afgesloten met onlinedemonstraties, gegeven over het gebruik van de online applicatie en het aanvragen van zowel een Zaken– en Toeristenvisum, alsook een Toeristenkaart. Deze Informatie Sessies hebben plaats gevonden op woensdag 28 en donderdag 29 augustus 2019.

Ten overvloede geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat per 18 oktober 2019, Visa en Toeristenkaarten alleen online te verkrijgen zullen zijn op de volgende Website: https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/.

-NII-