SBF en bedrijven vertegenwoordigen Surinaamse producten op de 4e CARIFORUM-EU Business Forum

27 September 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 27 september 2019 – Het Suriname Business Forum (SBF) en enkele Surinaamse bedrijven, w.o. Suriname Alcoholic Beverages N.V. (SAB) en Gom Food Industries N.V. (Sishado), presenteren zich op de 4e CARIFORUM-EU Business Forum, welke van 26 t/m 28 september 2019 wordt gehouden te Frankfurt – Duitsland.

De Surinaamse delegatie heeft 3 booths en bestaat uit 5 personen. Het SBF vertegenwoordigt tevens de bedrijven Handelsmij Willemsberg N.V. (Wippy pindakaas) en Tafra Food (Sur. tafelzuren).

Het tentoongestelde productportfolio omvat o.a. Surinaamse SAB rumsoorten, Sishado marinades & sauzen, diverse smaken Fosten Wippy pindakaas en verscheidene Surinaamse tafelzuren, allen van hoogwaardige kwaliteit en die volledig voldoen aan de eisen van de Europese markt.

De deelnemende Surinaamse bedrijven geven aan dat ze de afgelopen jaren heel hard hebben gewerkt op het gebied van het verbeteren van hun kwaliteit, labelling, verpakking en marketing. Deze bedrijven hebben ook deel uitgemaakt van het SBF “Export readiness programma” van enkele jaren geleden, waarbij in een technisch-assistentietraject m.b.v. de Caribbean Development Bank (CDB) dit o.a. werd bereikt.

Ratan Kalka, Manager Business Support Services van het Suriname Business Development Center, de werkarm van het SBF, vermeldt dat de meer dan 150 zorgvuldig geselecteerde participanten van dit belangrijke Forum ten doel heeft om internationale partnerships te ontwikkelen en duurzame relaties op te bouwen door te participeren in de business to business meetings, netwerken en professionele consultaties.

De deelname uit het Caraibisch gebied, Afrika en de EU, gerepresenteerd door o.a. Caraibische topproducenten in natuurlijke producten, rum, sauzen en specerijen, muziek, film en animatie wordt mede dankzij ondersteuning van de Caribbean Export Development Agency (CEDA) en de Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) mogelijk gemaakt.

-Suriname Business Forum-