SDG-werkgroep RO bezoekt vakantiescholen

5 September 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 05 september 2019 – De Sustainable Development Goals (SDG)-werkgroep van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) is bezig aan een ronde van vakantiescholen. De

werkgroep doet dat in samenwerking met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, dat het geheel van vakantiescholen organiseert. De bezoeken worden uitgevoerd in de periode 3 tot en met 19 september door een team van SDG-boskopumans.

Miguel Abili van de RO SDG-werkgroep, zegt dat het de bedoeling is, om zoveel mogelijk jongeren in de vakantie te informeren over de 17 Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) op deze vakantiescholen. Daarnaast wilt de SDG-werkgroep deze jongeren ook bewust maken van de bijdrage die zij dienen te leveren aan het behalen van deze 17 doelen.

De duurzame ontwikkelingsdoelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties (VN) en zijn in 2015 wereldwijd aangenomen als de nieuwe doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Deze doelen vervangen de millenniumdoelen, die in 2015 zijn vervallen. De bijdrage van de RO SDG Werkgroep aan de vakantiescholen is onderdeel van het project Technical Assistant to the Ministery of Regional Development. Dat project wordt uitgevoerd met technische en financiële ondersteuning van de UNDP, het ontwikkelingsprogramma van de VN. Binnen dit project heeft de werkgroep al projecten uitgevoerd. Eén van haar recente activiteiten was het bezoek aan West-Suriname.

Tijdens deze informatiesessies met jongeren, zullen de SDG-boskopumans in de gelegenheid gesteld worden om hun idee over de SDG’s te ventileren. Daarnaast kunnen zij hun idee over deze 17 ontwikkelingsdoelen ook tot uiting brengen door middel van knutselen. Verder zullen zij een kwartetspel spelen met de kinderen. Dit kwartetspel is speciaal ontwikkeld voor de SDG-informatiesessies, om de boodschap van de SDG spelenderwijs over te brengen aan de kinderen.

De vakantie schoolactiviteiten zijn op elke dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 3 tot en met 19 september 2019. Ze starten simultaan om 08.30 uur en duren steeds tot 13.00 uur.

-Ministerie van Regionale Ontwikkeling-