Veiligheidsactoren volgen online border securitytraining

20 September 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 20 september 2019 – Onder auspiciën van de Dienst Nationale Veiligheid (DNV) wordt een training gegeven aan diverse stakeholders, die te maken hebben met de veiligheid bij de Surinaamse grenzen. Het betreft een regionale onlinetraining waar diverse Caricom lidlanden simultaan aan deelnemen. De training is gestart op 16 september en duurt tot 20 september 2019. Deze wordt verzorgd door IMPACS, het regionaal orgaan welke belast is met veiligheidsaspecten binnen de Caricom lidlanden.

Tijdens de training worden alle aspecten die te maken hebben met de veiligheid op de grensposten behandeld. Veiligheidsambtenaren die op de grensposten werken, worden getraind in hoe zij verboden handelingen kunnen herkennen en hoe zij daarop moeten inspelen. Tijdens deze onlinetraining kan interactief worden gesproken en kunnen de verschillende deelnemers ook van elkaar leren.

Voor Suriname hebben alle diensten die te maken hebben veiligheid bij de grensposten deelgenomen aan de training, waaronder de politie van Zanderij, het Bestrijding Internationale Drugs Team, de Douane, de Immigratiedienst, DNV, Luchthaven security, Haven security en functionarissen van de afdeling Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Majoor Roy Samuels, nationaal coördinator Immigratie en Grensbewaking DNV, zegt dat Suriname vrij veilig is. Het Border Management System zorgt ervoor dat eenieder die via onze grenzen het land verlaat of binnenkomt wordt geregistreerd. Ook IMPACS screent de namen van allen die Suriname verlaten of binnenkomen.

-NII-