Ambtenaren en landbouwers Marowijne krijgen training in verantwoord gebruik pesticiden

10 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0


Donderdag 10 oktober 2019 – De afdeling Bestrijdingsmiddelen van het onder directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (ODLOAV) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft voor een groep ambtenaren van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, LVV en lokale landbouwers van het district Marowijne, de training ‘Verantwoord gebruik van pesticiden’ verzorgd. Het doel van deze training is het verhogen van bewustwording en uitbreiding van kennis voor een gezonde natie, via duurzame ketenbeheer van pesticiden en het promoten van alternatieven. De training werd op woensdag 9 oktober verzorgd in de vergaderzaal van het Districts Commissariaat Marowijne Zuid- West.

Bestrijdingsmiddelen of pesticiden kunnen negatieve effecten voor mens en milieu teweegbrengen. Gelukkig is er ook een positieve kant en kunnen ziekten en plagen naar beheersbare proporties teruggebracht worden. Tijdens de training is met name pesticiden in het algemeen besproken, de gevolgen van onverantwoord gebruik van pesticiden, verantwoorde opslag van pesticiden en het belang van het dragen van Personal Protective Equipment (PPE).

Aan het eind van de training zijn de deelnemers instaat om:

De verschillende pesticiden van elkaar te onderscheiden
De gevolgen van verkeerd/onverantwoord gebruik van pesticiden op te sommen
Maatregelen te implementeren om zichzelf en de omgeving te beschermen tegen negatieve werking van pesticiden

LVV-minister Rabin Parmessar heeft reeds aangegeven dat de bewustwording van het verantwoord gebruik van pesticiden één van de beleidsprioriteiten zijn van het ministerie van LVV. Daarom is het ministerie continu bezig met het verzorgen van trainingen aan verschillende groepen die gebruik maken hiervan. De training werd officeel geopend door Districtscommissaris Kenya Pansa van Marowijne Zuid-West. In haar toespraak bedankte zij LVV-minister Rabin Parmessar voor de aangeboden training, waarvan het district Marowijne goed gebruik kan maken. Het team van LVV zal vrijdag 11 oktober 2019 reizen naar het district Sipaliwini en wel het dorp Poesoegroenoe om daar de training te verzorgen voor de lokale bevolking.
-Ministerie van LANDBOUW, VEETEELT EN VISSERIJ-