‘Book & Art Café’ nieuw concept bij the Community Hub

19 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 19 oktober 2019 – Het is een plek voor lezers, kunstenaars en belangstellenden, die snakken naar rust, gezelligheid en comfort, tussen boeken en kunstwerken. De ‘Book & Art Café’ in the Community Hub is bedacht door vrijwilligers verbonden aan de bibliotheek te Flora. Voor Risma, één van de vrijwilligers begon het met een post op sociale media. Een suggestie die inspirerend genoeg was om een book nightcafé te openen. ‘Voordat de book nightcafé kwam, werd er al een book club in het leven te roepen.’ Tijdens deze avonden werden er boeken van allerlei genres besproken. Via de facebook pagina werden er oproepen gedaan naar andere boekenliefhebbers, zodat er over het gelezen boek werd gesproken en gediscussieerd.

Risma ziet zichzelf als een ‘geek’. In Suriname is ‘fandom’ niet zo populair als in Amerika. Fandom is niets anders dan een bewonderaar zijn van dingen zoals; action figures, Comics, films (Star Wars-StarTrek-Marvel-DC), karakters in boeken of auteurs, acteurs en noem maar op. In Amerika worden speciale evenementen gehouden als ComicCons, waarbij bewonderaars van comic tijdschriften gekleed gaan als hun favoriete figuren. Zo heeft Risma net als vele andere vrijwilligers de opportunity aangegrepen om die belangstelling via de Community Hub op te wekken. Op deze avonden; anime-, cosplays-, en nu Book & Art Café is de participatie van buiten nog niet groot. ‘Het is vaak een kleine groep’, zegt ze, maar zelf vindt ze dit ‘ok’, omdat het ook mensen zijn die dezelfde interesse en liefde

dragen. Ze is er van overtuigd dat er meer ‘geeks’ in Suriname zijn met dezelfde interesses en of andere hobby’s, die zij graag ook hoopt te leren kennen.

Jetro en Marcelino, ook vrijwilligers, hebben verdere vorm gegeven aan de Book & Art Café. Het was een geslaagde avond met 24 personen (inclusief artiesten, kunstenaars en gasten). De avond begon rustig met muziek, maar de gasten die een boek aan het lezen waren, werden meegevoerd met de muziek, dat er van lezen niets terecht kwam, zegt Jetro. Het is een terugkerend evenement met meer variatie aan artiesten en kunstenaars. Vrijdag 25 oktober is de tweede Book & Art Café gepland in de Community Hub. De Community Hub draait voor een groot deel met vrijwilligers.-.

-Xaviera L. Arnhem/The Community Hub-