Extra aandacht aan sluizen en waterwegen in Saramacca

16 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 15 oktober 2019 – In verband met Marrondag had het districtscommissariaat van Saramacca samen met de lokale bewoners en ondernemers een landbouw- en productiebeurs georganiseerd. De beurs werd gehouden te Groningen op het terrein van het districtscommissariaat, op woensdag 9 en donderdag 10 oktober 2019. Het doel was om Saramacca weer in de schijnwerpers te plaatsen en de glorietijden te doen herleven.
De opkomst was buiten verwachting goed. Naast de bewoners van Saramacca waren er ook mensen van andere districten ernaar toegekomen om de activiteiten te bezoeken. Minister Vijay Chotkan van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) gaf tijdens zijn toespraak aan dat het ministerie extra aandacht zal geven aan sluizen en waterwegen in Saramacca. Dit in het kader van de diversificatie van de economie en productie binnen de agrarische sector. Hij is daarom blij met het opgang komen van de bewustwording onder de samenleving, om te gaan ondernemen. Minister Stephan Tsang van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) verrichtte de opening van deze 2-daagse beurs. De bewindsman feliciteerde de gemeenschap van Saramacca met dit initiatief en gaf aan dat het ministerie er is om ondernemers te stimuleren en faciliteren.
Naast de ministers van OWT&C en HI&T, waren ook aanwezig, DC Ramai, minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, minister van Arbeid, Soewarto Moestadja en DNA-lid Naomi Samidin (NDP). Het kabinet van de president werd vertegenwoordigd door Aroon Samjhawan.
-NII-