Gas voldoende op voorraad

17 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 17 oktober 2019 – Op social media circuleert er een bericht dat suggereert dat de boot die gas levert voor het gasbedrijf Ogane, dochteronderneming van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS), met de volle lading zou zijn teruggekeerd met als gevolg dat er een gasschaarste van drie weken zou ontstaan. De EBS onderstreept dat dit bericht volstrekt onjuist is! De boot die de gaslevering doet is in tegenstelling tot hetgeen gesteld wordt in het bericht, juist twee dagen eerder dan normaal gepland aangekomen. Het lossen gaat door tot in de vroege ochtenduren.

Doordat de levering eerder heeft plaatsgevonden is er integendeel een goede voorraad aan gas. Alle depothouders die zich vandaag hebben aangemeld om een bestelling op te halen zijn volledig voorzien.

De EBS benadrukt dat er voldoende gas in voorraad is en betreurt het dat dit “fake nieuws” nodeloos ervoor zorgt dat er paniek ontstaat onder de samenleving met als gevolg dat mensen over willen gaan tot hamsteren. Dit is niet nodig! Juist omdat de boot eerder is aangekomen dan gepland, is er niet alleen nog een oude voorraad aan gas, maar ook de voorraad die momenteel wordt gelost. Deze voorraad is voldoende voor de komende 25 dagen tot de volgende gaslevering.

-EBS / NII-