Minister Elias bezoekt dorpen Wayambo gebied

7 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 07 oktober 2019 – Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft een bezoek gebracht aan de dorpen Kalebaskreek, Corneliskondre, Donderskamp en Tapoeripa in het Wayambo gebied. Dit bezoek heeft de bewindsman afgelegd op donderdag 3 oktober 2019. In alle vier dorpen heeft de minister namens de first lady van de Republiek Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring, schoolpakketten uitgereikt aan schoolgaande kinderen.

In de dorpen Donderskamp en Tapoeripa heeft de volksgezondheidsminister namens de president van de Republiek Suriname, Desiré Delano Bouterse, de zevende en achtste verbrandingsoven in gebruik genomen. In het dorp Corneliskondre heeft minister Elias namens zijn collega minister Gillmore Hoefraad van Financiën een grasmaaimachine, op aanvraag van de school, overhandigd. Te Donderskamp heeft de bewindsman een mediatheek in gebruik genomen die de first lady, tijdens een eerder bezoek aan het dorp, de bewoners had beloofd te zullen opzetten. Van minister Hoefdraad kregen vijftien gezinnen uit Tapoeripa een gezondheidsmatras uit handen van minister Elias.

Petrus Sabajo, kapitein van Tapoeripa, geeft aan bijzonder blij te zijn dat de president zich aan zijn woord heeft gehouden, omdat de president tijdens een eerder bezoek had aangegeven dat er een verbrandingsoven zou komen in het dorp. Zij kijken uit naar meer ontwikkeling in het gebied, maar voor nu zien zij de vooruitgang al in Tapoeripa.

Kapitein van Donderskamp, Ruberto Joghie, is ook blij met de komst van de verbrandingsoven. Deze oven zal een meerwaarde hebben voor het milieu, omdat huisvuil vanaf nu beter kan worden verbrand . Het ‘hier en daar’ gooien van vuil zal ook tot het verleden behoren. Volgens de kapitein keken de bewoners van het dorp allang uit naar een mediatheek. Zij zijn first lady Bouterse-Walding dan ook zeer erkentelijk dat zij binnen enkele maanden een mediatheek heeft opgezet in het dorp.

-NII-