Minister Elias ontvangt delegatie Rusland

10 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 10 oktober 2019 – Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft de vijfkoppige delegatie uit Rusland onder leiding van de niet residerende ambassadeur Sergey Akopov ontvangen. De ontvangst was op woensdag 9 oktober ten kantore van de minister. Vorige maand had de bewindsman samen met zijn collega van Financiën, Gillmore Hoefdraad, een bezoek gebracht aan Rusland. Nu heeft de delegatie een tegenbezoek gebracht aan diverse ministeries.
Elias heeft de kwestie van equipment voor de diverse ziekenhuizen besproken. Dit vanwege het feit dat Rusland goede prijzen biedt aan Suriname voor de aanschaf van medisch apparatuur. De delegatie wil een gedetailleerde lijst van medisch apparatuur, om vervolgens een totaalpakket te maken voor de financiering ervan.
Verder heeft minister Elias de delegatie gevraagd om studiebeurzen beschikbaar te stellen voor Surinaamse studenten die een masteropleiding in de medische richting willen doen. De delegatie is ook hiervoor meegaand geweest. Na de vruchtbare gesprekken gevoerd hebben, ging de delegatie verder op stap.
-MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID –