Pride Parade in de Palmentuin met zeer gevarieerd programma

29 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 29 oktober 2019 – In de Palmentuin is zaterdag de jaarlijkse Pride Parade gehouden. gelopen. Wat het deze keer anders maakte is de PRIDE Family Day genaamd ‘Q Yard’, met na de Pride Walk ook een muziekfestival.

Op de PRIDE Family Day hebben gezinnen een gezellig middag kunnen beleven. Er waren leuke kinderspelletjes, lekker eten en drinken en bij de stands zijn artikelen in de regenboogkleuren verkocht. Daarnaast waren er ook informatie stands om de bewustwording over het LGBT vraagstuk aan de dag te leggen.

Er is naar relaxte luister- en dansmuziek van Q Time geluisterd en ook de dj’s van Caribbean Drive leverden een bijdrage aan deze ontspannen middag onder de palmen.

Wie zin had, kon daarna meelopen met de kleurrijke Pride Walk, waarbij enthousiaste deelnemers lopend, dansend en zingend laten zien dat zij een samenleving willen waarin iedereen dezelfde rechten heeft en een bijdrage kan leveren aan de nationale ontwikkeling en de samenleving.

Meerdere bedrijven liepen mee met hun personeel en ook medewerkers van verschillende ambassades hebben hun support getoond. De Canadese delegatie is speciaal voor dit evenement overgekomen uit Georgetown.

De muzikanten en majorettes van One Chance Brassband hielden ook dit jaar de stemming erin. De route van de Pride Parade is dit jaar een stukje langer; de deelnemers lopen voor het eerst langs de Centrale Markt, door de Jodenbreestraat en de Maagdenstraat.

De PRIDE Parade is een evenement waarmee Suriname ook in de regio hoge ogen scoort. Ook dit jaar kwamen toeristen uit de buurlanden naar Paramaribo om te genieten van dit bijzondere spektakel waarin solidariteit met elkaar de boventoon voert.

Deze dag vormt het hoogtepunt van de PRIDE Month 2019, waarin het thema ‘We Are Family’ goed tot uiting is gekomen, zegt de voorzitter van het LGBT Platform, Mitchell Sewkaransing. Zondag is er nog een spetterende PRIDE X Revive Pool Party bij Torarica gehouden en op 31 oktober presenteert de Franse ambassade in TBL Cinemas de film ‘La Belle Saison’. De met zorg samengestelde expositie WHY!

over de Surinaamse LGBT-geschiedenis is nog tot en met 3 november te zien in PAREA House. Hiermee wordt de PRIDE month officieel afgesloten.

-Xaviera L. Arnhem/Pride Month-