Russische ambassadeur en delegatie bezoeken ministerie van LVV

10 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 10 oktober 2019 – De Russische ambassadeur Sergey Akopov heeft samen met een delegatie van de Russische ambassade, gestationeerd in Brazilië, een bezoek gebracht aan het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). “Ik vind het een eer om in Suriname te zijn en een bezoek te mogen brengen aan dit ministerie. Het is de eerste keer dat zo een officiële delegatie een bezoek brengt aan Suriname en daar ben ik trots op”, gaf ambassadeur Akopov te kennen.

Er is van gedachten gewisseld over eventuele gebieden van samenwerking. Eerder waren reeds gebieden van samenwerking en handelsbetrekkingen geïdentificeerd en was er reeds correspondentie op gang gekomen. Tijdens dit gesprek is nader ingegaan hierop en zijn er afspraken gemaakt voor vervolgacties.

Ambassadeur Sergey Akopov deed een voorstel om in november een handelsdelegatie naar Suriname te laten komen, om met de particuliere sector van gedachten te wisselen over samenwerking. Onder andere werd genoemd producenten van landbouw equipment, meststoffen, waterpompen, de afvaardiging zal een groep van 800 Russische producenten vertegenwoordigen.

De export van rijst is wederom ter sprake gekomen, de delegatie vroeg naar wat specificaties van de rijstsoorten die Suriname kan exporteren, om dit te kunnen voorleggen aan de Russische overheid zodat kan worden nagegaan welke soort en hoeveelheid kan worden afgenomen.

“We hebben een lange relatie met Rusland, President Bouterse heeft altijd aangegeven de banden met Rusland te versterken, nu zijn we reeds bezig stappen vooruit te zetten in de samenwerking”, zei Minister Rabin Parmessar.

De delegatie zal ook gesprekken voeren met het Ministerie van Defensie, waarbij de Minister van LVV voorstelde het te hebben over de bewaking van onze economische zone. Ook met Staatsolie staat er een gesprek op de agenda.

De delegatie overhandigde een dossier van bedrijven, die worden aanbevolen om handelsbetrekkingen mee aan te gaan. Dit dossier zal worden bestudeerd door de Minister en zijn staf en in een vervolg meeting op zaterdag nader worden besproken.

De Russische delegatie die het Ministerie op donderdag 9 oktober bezocht bestond uit, Ambassadeur Sergey Akopov, vergezeld van Mrs. Janna Chetkova, Mr. Matvei Voskoboinikov, Mr. Dimitri Bubnov, en Mr. Sergei Loginov. Alle delegatie leden hebben als standplaats Brazilië, recentelijk is ook Suriname aan hun portefeuille toegevoegd. Namens het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij waren naast Minister Rabin Parmessar aanwezig, fungerend Directeur de heer Ashween Ramdien, OD-Planning en Onderzoek Virayshri Sital en Manisha Sewrattan van het onder directoraat Landbouw het Ministerie van Buitenlandse Zaken werd in deze vertegenwoordig door Mw. Mariska Ten a Sang, Senior Desk Officer Afdeling Europa’s.
-Ministerie van LANDBOUW, VEETEELT EN VISSERIJ-