Skills of the Future award dient als stimulans Safe City

11 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 11 oktober 2019 – De Skills of the Future award is een stimulans om verder te gaan met het Safe City project. Het Directoraat Nationale Veiligheid Suriname (NDVS) heeft deze porijs op 16 september jongstleden in ontvangst mogen nemen tijdens het eerste Huawei Safe City event te Hangzhou, China. Gardelito Hew A Kee, coördinator E-Government , zegt tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat het een pluimpje voor Suriname is om in een veld van 100

landen met een totaal van 700 steden de prijs te pakken. Hij legt uit dat er werd meegedongen met landen als Londen en Servië. Belgrado, de hoofdstad van het laatstgenoemde land won de Excellence award.

“Suriname met haar honderd locaties in Paramaribo was goed voor die award”, aldus Hew A Kee, die zegt dat Suriname ook ging voor de Excellence award. Ons land kan volgend jaar weer ervoor gaan. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de tweede fase van het Safe City-project, waarbij er dan op totaal 125 locaties camera’s zullen zijn geplaatst. Hew A Kee zegt dat er dan nog maar aan een ding voldaan zou moeten worden, en dat is promoten van het project naar de samenleving toe. Op het eerstvolgende evenement in China zullen er dan demofilms vertoond kunnen worden zodat Suriname wederom in de prijzen kan vallen.

De E-Government coördinator geeft te kennen dat er in negen maanden tijd 175 zaken zijn opgelost dankzij het Safe City project. Het kunnen nu er meer zijn, omdat de cijfers van twee maanden terug dateren. Hew A Kee is nu al ingenomen dat Safe City project bijdraagt aan het verminderen van de criminaliteit in Paramaribo. Volgens hem is het daarom van belang dat ook Wanica wordt meegenomen in het project en dit verder wordt uitgebreid over heel Suriname.

-NII-