Suriname neemt deel aan Indiaas trainingsprogramma voor CARICOM diplomaten

8 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 08 oktober 2019 – Een delegatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, bestaande uit 5 functionarissen, nam deel aan de ā€œ2nd Special Training Programme for CARICOM Diplomatsā€. Deze training is gehouden in de periode van 12-23 augustus 2019 in New Delhi, India. Het doel van het trainingsprogramma was om de samenwerkingsrelatie tussen India en de CARICOM lidstaten te intensiveren en te consolideren. Naast Suriname hebben negen (9) andere CARICOM landen geparticipeerd in dit trainingsprogramma, namelijk Antigua and Barbuda, Belize, Guyana, Grenada, HaĆÆti, Jamaica, Montserrat, St. Kitts and Nevis en St. Vincent and the Grenadines.

Het Trainingsprogramma is aangeboden aan de CARICOM landen in het kader van het Indiase Technische en Economische Samenwerkingsprogramma (ITEC) en wordt volledig gedragen en gesponsord door ā€œThe Foreign Service Institute (FSI)ā€ van het ministerie van Buitenlandse Zaken van India.

Enkele onderwerpen die aan de orde kwamen waren investeringen en economische relatie tussen India en het Caribisch gebied, Diaspora, Landbouw en Voedselveiligheid, Klimaatsverandering en Milieu, Maritieme veiligheid en Multilaterale onderhandelingen en Coalitievorming.

De participanten hebben tijdens het trainingsprogramma verscheidene bezoeken afgelegd aan belangrijke Indiase instituten waaronder de Indian Times, de WION Media Network en de External Public Division van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Verkiezingscommissie van India. Ook konden zij de Rashtrapati Bhavan, de presidentiƫle residentie van India, bezichtigen.

De training werd afgesloten met een presentatie van de Surinaamse delegatie, gestoken in de diverse Surinaamse klederdrachten, waaraan ook ambassadeur Kanhai heeft geparticipeerd. Hiermee is de unieke etnische multiculturaliteit van ons land aldaar benadrukt.

-Ministerie van Buitenlandse Zaken-