Alle authentieke stukken verkiezingen 2015 verbrand

7 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 07 november 2019 – Het Ministerie van Binnenlandse Zaken is overgegaan om alle verkiezingsmateriaal van de verkiezingen van 2015 te verbranden.

Er bevonden zich onder meer gebruikte en niet gebruikte verkiezingsstembiljetten van alle districten en ook stukken die zijn gebruikt door Centraal Bureau voor Burgerzaken en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

De Directeur van Binnenlandse Zaken, Putridewi Amatsoemarto, legde desgevraagd uit, dat de verbranding in deze fase noodzakelijk is, om opslagruimte vrij te maken voor de aanstaande verkiezingen van mei 2020.

Het OKB had na de verkiezingen van 2015 geadviseerd om alle authentieke stukken te bewaren tot kort voor de verkiezingen van 2020.

Dit was belangrijk, omdat politieke organisaties vaak niet tevreden zijn met het resultaat van een verkiezing. Voor het OKB is het bewijsmateriaal daarom nodig. Het is uitermate belangrijk dat het bewijsmateriaal er is om zo aan te kunnen tonen dat de voorbereiding van de verkiezingen en de verkiezingen zelf correct zijn verlopen.

-Ministerie van Binnenlandse Zaken / Kishan Jalimsing-