Coronianen krijgen grondpapieren uitgereikt

24 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 24 november 2019 – Bewoners van het district Coronie hebben bezoek gehad van de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), Lekram Soerdjan. Op vrijdag 21 november konden 190 Coronianen hun grondpapieren in ontvangst nemen.
Districtscommissaris (dc) Remi Tarnadie was ingenomen met het bezoek van de minister en hoopt dat dit niet de eerste en laatste keer zal zijn.
Na de felicitaties benadrukte de minister nogmaals dat de mensen de juiste stappen moeten volgen ter afronding van hun aanvraag. Aan degenen die nog niet aan de beurt zijn, vroeg hij nog even geduld te betrachten. De RBG-minister gaf verder aan dat Coronie op verschillende gebieden veel potentie bezit. “Deze potentie kan tot ontwikkeling komen als alles goed is geordend, onder andere grondbeheer.
Het ministerie zal erop toezien dat alles zo gauw mogelijk wordt afgerond. Dit is de eerste ronde en er zal een tweede ronde komen”, zegt minister Soerdjan. Het ministerie is landelijk bezig om de achterstand in te lopen. Zelfs in het weekend werken de ambtenaren van het ministerie om alle zaken af te ronden. Het team van de ministers bestond uit medewerkers, de directeur en onder directeur van RGB, alsook twee adviseurs.

-NII-